Мебели кан

Иснтрукции за експлатация

Молим Ви да прочетете инструкциите за експлоатация описани по-долу много внимателно, и то преди да започнете да използвате обзавеждането си от "МЕБЕЛИ КАН".

В тази част от сайта ни ще откриете обща полезна информация, както и специални инструкции, които се отнасят само за наши продукти.

Като производител "КАН УЧТЕХСПОРТ БЪЛГАРИЯ" ЕООД не носи отговорност за повреди, настъпили в резултат на неправилна експлоатация на мебелите.

Желаем Ви много щастие, успехи и комфорт с Вашите нови мебели.

 

  1. Инструкция за почистване на мебели от  ЛПДЧ:

ЛПДЧ плоскостите са най- лесни за ежедневна поддръжка. Почистват се с мека влажна кърпа, напоена с разтвор на сапун, препарат за стъкло или спирт(само ако нямат принт), слаби разствори  на дезинфектанти.  Трябва добре да се подсушават. Да се избягва проникването на вода и влага  между отделните елементи , защото материала се подува и деформира.Забранено е използването на силни разтворители, ацетони, абразивни препарати и материали.  Почистващи препарати, съдържащи оцет, целулоза, разтворители или са на азотна основа не са подходящи за почистване на тези повърхности. Никога не използвайте парочистачка!

Да се избягва грубо  механично въздействие върху  плотовете от ЛПДЧ, като рязане , драскане с остри предмети, шкурене и шлайфане, това може да доведе до увреждане на ламинираната повърхност. Порцеланът и другите съдове за хранене имат неизгладени ръбове отдолу. Избягвайте да плъзгате тези съдове по ламинираните плотове, тъй като това може да доведе до надраскване.

 

  1. Инструкция за почистване на мебели от МДФ:

Почистването на МДФ плоскостта е по същият начин както ламинираната плоскост. Би следвало да проявите внимателно отношение, прецизност при почистването, тъй като въпреки устойчивостта си, МДФ-а лесно може да бъде наранен. МДФ плоскостите са устойчиви на влага и мухъл поради високата си влагоустойчивост. МДФ плоскостите най- често се използват за мебелни вратички и мебели за баня, където процентът влажност е голям. Почиства се с влажна кърпа напоена в разтвор на сапун. Да се избягва грубо  механично въздействие върху  плотовете от МДФ, като рязане , драскане с остри предмети, шкурене и шлайфане, това може да доведе до увреждане на повърхността.

Забранено е използването на силни разтворители, ацетони, абразивни препарати и материали. Почистващи препарати, съдържащи оцет, целулоза, разтворители или са на азотна основа не са подходящи за почистване на тези повърхности. Никога не използвайте парочистачка!

 

  1. Инструкция за почистване на мебели от метал :

Прахово боядисани

Праховото покритие има изключително голяма устойчивост срещу корозия, напукване, надраскване и други. Освен това не се влияе от атмосферните влияния и не губи целостта си, цветовете и привлекателността си.

Този вид финишно покритие има свойството да се огъва, без да се напуква или лющи.

Праховото покритие може лесно да бъде поддържано. То не се нуждае от специални почистващи препарати, а се почиства само с влажна кърпа напоена с вода или спирт.

Боядисани с алкидна боя:

Почистват се влажна кърпа. Да не се използват агресивни разтвори-ацетони, бензин и др.

 

  1. Инструкция за почистване на мебели от масив :

Мебелите от масивна дървесина винаги се обработват  със специални покрития според  предназначението си- за употреба на открито или в затворени помещения

Препоръчваме Ви да почиствате мебели от масив  с леко влажна кърпа. Винаги почиствайте по посока на дървения фладер, тъй като това помага да се премахне мръсотията от порите. След почистване, изсушете с мека кърпа, за да предотвратите на трупването на влага в профилите, ъглите  и ръбовете.

Мебелите от масив за вътрешна употреба  не  трябва да се почистват  с агресивни разтвори  на силни дезинфектанти и  спиртни разтвори.  Не трябва да се излагат на пряка  слънчева светлина, за да се избегне промяната в цвета на  лаковото покритието.

 

  1. Инструкция за почистване на мека мебел :

Най-добрият начин за поддръжка на  текстилна тапицерия е редовното почистване с прахосмукачка с мек накрайник. Избягвайте използването на твърда четка – това може да повреди някои дамаски. Ако използвате препарат за пране на място , изпробвайте първо на някое незабележимо място и ако цветовете не избелеят, тогава го ползвайте навсякъде.
Не оставяйте диваните на слънце – това може да изсветли цвета на дамаската.

Добър избор е да се повика фирма за почистване.

Мека мебел с кожена тапцерия се почиства с мека влажна кърпа, след това трябва добре да се подсуши. Не използвайте препарати, които могат да увредят кожата. Използваните препарати за подръжка на кожа не трябва да съдържат вакса, масла или силикон, защото тези вещества състаряват кожата във времето.  Не оставяйте диваните на слънце и топлина. Слънцето може да изсветли цвета на кожата, а топлината – да я отпусне.

 Играчки, остри предмети, животински нокти нараняват кожата по невъзстановим начин. Следите от химикалка са напълно неизтриваеми поради химическата реакция на мастилото с кожата. Не се опитвайте да ги изтриете – само ще повредите повече кожата.

 

  1. Инструкция за почистване на мебели принт:

Всички повърхности, напечатани с индустриален принтер PRACTIKA 72, могат да се почистват с мека кърпа и вода, разтвори на  течен сапун, препарат за съдове, препарат за стъкло. Забранено е използването на препарати съдържащи разтворители на бои  и лакове, ацетони, спирт, силни дезинфектанти.  Да не се използват  абразивни препарати  и материали. Не се допуска грубо механично въздействие върху принтираната повърхност-шкурене, шлайфане, драскане с остри предмети. Това може да доведе до сериозни  повреди по принтираните мебели.

Кан спорт подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията covid-19 --- 2021 снимка